GOTT NYTT ÅR!

Nu är naglarna målade, desserten är fixad, nylonstrumpor är inköpta och ska alldeles strax hoppa in i duschen och förbereda mig inför kvällen. Hoppas på att det blir en trevlig kväll men jag måste säga att nyår är överskattat enligt mig. Det ska alltid vara sån uppståendelse och allt ska vara perfekt, men varför? Varför sätter vi denna press på oss själva och lägger sån energi på en enda dag som råkar vara den sista på året. Men jag hoppas att alla får ett gott nytt år och ett bra 2009 i alla fall!

Klackande

Ikväll har det blivit lugnt med lite kortspel med familjen. Jag klampar också runt i mina skor (med klack) som jag ska ha imorgon så att jag inte ser ut som bambi på hal is när jag ska ha dem. Hoppas inte på att det är halt ute imorgon bara, jag minns hur det blev förra nyåret.
God natt!

Nyårsplanerna är äntligen klara!

Fan vad gött! Nu är planerna för nyår spikade och jag kan äntligen koppla av och bara ta på mig min undebara klänning och njuta av kvällen imorgon. Blir middag hos mig först och sen hem till Anna i Säve.

Idag sov jag till klockan 1 typ vilket var en befrielse, att få sova ut på lov händer inte allt för ofta. Idag har jag också kollat lite i stan, ätit ute med mina föräldrar och hälsat på farmor på sjukhuset. Och så har jag då gjort klart vad det är som händer imorgon.
Trevlig kväll!

...

Precis utkommen från duschen efter ett väldigt tufft Body Pump-pass på gymmet. Det känns att det var längesen man körde styrka rejält då jag kanppt kan gå varken ner eller upp i trapporna eller lyfta ett vattenglas till munnen. Men det är gött att det känns!

Nu ska jag sätta en ansiktsmask i fejjan och vila både armar och ben. See yaa!

OC

Under kvällen har jag och John spelat Guitar Hero, dippat morötter och kollat på gamla avsnitt av OC. Jag har haft gråten i halsen under ett flertal avsnitt, så jag kände att det var dags att gå och lägga mig nu så att jag inte får slut på tårar.
God natt

Lördag

God kväll allesammans!

Sitter här vid datorn och käkar godis (ja, får tillåtelse att gör det nu efter ett år utan, men efter nyår blir det ännu ett år!) och har det ganska bra. I förmiddags åkte jag och Sandra till gymmet och tränade, första gången på väldigt, väldigt länge. Vi åkte sedan en snabbis in till stan där jag hittade en ursnygg jeanskjol som jag inte provade i butiken eftersom det var kaos, så provade den när jag kom hem istället och den var tyvärr inte alls lika snygg på mig som på galgen, så den får åka tillbaka imorgon igen.

Nu ska jag nog dra mig neråt och lira lite Giutar Hero, även det var sjukt längesen jag gjorde så jag får se ifall jag kan briljera på medium idag som jag brukar göra.
Återkommer kanske senare!
God kväll


Home sweet home!

Sitter i min säng helt nerfrusen för tillfället. Ingen har ju vistats i huset på två dagar så idag när vi kom hem var det svinkallt rent ut sagt. Termometern stog på dryga 16 grader inomhus, då förstår nu hur kallt det är.

Kom hem från Karlsborg i eftermiddags. Det har varit en mycket trevlig vistelse, dock väldigt kort. Jag är riktigt nöjd med det som tomten kom med på julafton, lite av sakerna jag fått är:

Presentkort på Elisabethskolan (massage, ansiktsbehandlingar, manikyr m.m)
Armband i olika former och utseende
Presentkort på MQ
Pyjamas (bär den för tillfället)
Pilateskitt
Presentkort på valfri butik i Allum

Efter några dagar i Karlsborg känner man sig rejält uppsvälld vill jag lova, det spelar ingen roll om det är jul eller mitt på sommaren, det enda man gör är att äta. Så nu blir det vatten och knäckebröd i några veckor.

Trött är vad jag är och ska därför passa på att sova några timmar, imorgon bittit blir det till att gå upp tidigt för att gå på REA.
Sov gott!

Merry christmas!

Bara en dag kvar till julafotn och det känns inte ens som jul. Även om jag igår handlade de sista julklapparna, slog in alla som jag köpt, åt´ljummen skinka på vörtbröd och klädde granen. Det är tråkigt att jag fortafarande inte känner något juligt alls.

Om typ en halvtimme åker la familia till det lilla, lilla samhälelt Karlsborg för att fira jul där med mammas sida av släkten. Blir bara borta tills annandagen. Nu måste jag skynda mig, ska klä på mig, måla naglarna och packa, sen blir det en bilresa i 3 timmar med en full bil, men jag ska inte klaga, det är trots allt jul!
GOD JUL!

Rubriktorka!

Sitter stentrött i min säng och ska när som helst lägga mig. Blev ju rätt sent natten som var och gick upp tidigt imorse, tänkte ta igen de timmarna inatt. Dagen har gått sjukt långsamt och jag och John har sprungit runt som galningar på stan för att leta efter julklappar som gav ett riktigt bra resultat. Har två kvar som ska inhandlas imorgon.
Efter visiten i stan åkte jag hem för att äta och snabbt därefter åkte jag till Liseberg med Cadiér och Sandra. En trevlig kväll trots lite regn som föll. Dock vann vi ingenting på hjulen vilket gjorde oss riktigt förbannade, ännu värre blir det när man inser hur mycket man egentligen spelat bort på den skiten. Men man vinner inget utan att chansa.

God natt!


Händelserikt?

Sitter just nu och halvkollar på Pirates of the carribean 3. Har redan sett den och då det är andra filmen för idag känner jag inte direkt för att se filmen slaviskt.

Idag har jag inte gjort något roligt alls. Bara sådant som är nödvändigt, städat rummet typ. Tråkigt, men fint blev det. Sen så har jag ätit en helt underbart god middag, sovit till filmen Death race, spelat ett parti monopol och kollat på Svensson Svensson. Oj, så händelserikt.

Gårdagen hos Jenny med bakning var hur trevlig som helst, roligt när alla samlas. I julklappsleken vann jag något bättre än blöjor, nämligen en reflex och ett ljus som doftar orkidé som just nu brinner i mitt rum. Bakningen gick bra och det blev lite alfapet-spel också innan jag, cadiér och sandra gick hem från Jenny. Imorgon ska vi tre eventuellt gå på Liseberg, det är så mysigt och jag hoppas på att få lite julstämning.
Nu ska jag återgå till denna långa film, SOV GOTT!

Goodnight!

Det har varit en supertrevlig dag/kväll men nu säger jag god natt.


Jullov

JULLOV! Äntligen, som jag har väntat. Denna veckan har varit förbaskat lång, minst sagt. Var på julavslutning i skolan och vi på HP hade det riktigt trevligt. Vi hade köpt julklappar för 20 kronor styck som vi la i en stor säck och sedan fick man dra. Jag fick ett paket blöjor, det måste varit den bästa klappen av alla. Som tur är, har jag tre kusinbarn så jag slipper känna mig tvungen att använda dem själv.

På vägen hem såg jag Alex (han som skulle gå ner i vikt för att komma vidare och sen fick han ett skivkontrakt) på tåget och sen så såg jag något förbluffande. I busskuren på Hjalmar satt det några och knarkade. Sådär som man ser på film, lägger upp en lina med hjälp av ett kreditkort och sen rullandet av pengen som ska användas, såg dock aldrig förtäringen av knarket vilket kanske var tur för mitt eget bästa. 

Alldeles strax ska jag ta bussen till Jenny för det traditionsenliga julbaket som vi gamla glöstorpare har. Det är sjukt mysigt men man mår inte så jättebra efter denna dagen, det är nackdelen.
Nu har jag bråttom. Hörs sen. Puss

VÅRRUSET

Jag, Lisa och Diana satt och planerade massa nyårslöften (har dock redan besämt några) tidigare ikväll. En sak som vi nog kom överrens om är att vi ska gå vårruset (med stavar) i maj. Ser faktiskt fram emot det redan, ett mål på vägen liksom.


The last day of the year

Åh, vilken underbar dag jag har haft. Idag har det varit den trevligaste dagen på praktiken på länge. Alla är så underbara så jag vet inte vad. Lite vemodigt att säga hej då nu inför jul eftersom jag inte går i skolan på tre veckor och kommer därför inte att arbeta. Men hoppas på lite extrajobb i jul.

Efter praktiken åkte jag hem till Diana där Lisa också befann sig. Vi tog in granen, klädde den, skrattade, lyssnade på julmusik, åt pepparkakor, skrattade, lagade middag, skrattade och skrattade lite till. Imorgon börjar jag halv 9 så ska alldeles strax gå och lägga mig men mitt hår måste torka först vilket kan ta lite tid, ni som sett mig vet varför.

Hemkommen

Nyligen hemkommen från Torslanda där det vankades glöggkväll hemma hos Jennie med delar av MQ. Det var mycket trevligt och jag ångrar inte att jag gick dit. Dessutom har hon två helt underbara barn som var bland det sötaste jag sett och så hade hon bakat massa godsaker. Dock drack jag kaffe runt halv 9 vilket innebär att jag kommer ligga sömnlös inatt, men får hoppas att det inte blir 3-4 timmar idag, som det brukar bli eftersom jag ska till MQ för praktik imorgon bitti. Så därför tror jag att jag ska lägga mig nu (och försöka sova) efter denna otroligt långa dag som går mot sitt slut.
God natt

Glöggkväll

Den sista riktiga skoldagen har passerat och nu är det bara en dags praktik kvar och avslutningen på fredag. Det vankades julbord i skolan idag med sill, skinka, köttbullar, prinskorv, julmust och mycket där till. Påkostat måste jag säga. Dessutom spelades det julmusik i hela matsalen och bambatanterna hade tomtemössor på sig, fick allt en liten julkick.

Ikväll ska jag på glöggkväll som sagt men jag har ett litet problem, har ingen aning om vad jag ska ha på mig. Men nu måste jag skynda mig, ska åka om en timma och hinna duscha och göra mig i ordning innan dess. Ha en trevlig kväll, det hoppas jag att jag får.

P.S Jag och Emelie bytte julklappar idag och eftersom vi inte kunde hålla oss till julafton öppnade vi dem idag istället. Jag fick ett par jättesöta rosettörhängen i silver från Friis och Company (vet ej hur det stavas) och lite annat smått och gott. Så jag vet en sak jag ska bära ikväll i alla fall, en bit på väg. D.S.

What have I done?

Har slått in alla paket nu och det var inte en lätt match. Hatar när paketen är i en annan form än rektangulära och fyrkantiga och då de är av ett mjukt material, men nu är det klart. Samtidigt satt jag och sjöng på en låt som jag hört lite här och var men inte vetat vem det är som gjort den. Nu upptäckte jag att det är Anna Ternheim som framför den och den är helt fantastisk enligt mig. En bra låt i dessa stressade tider.


Anna Ternheim - What have I done

Nu ska jag gå och lägga mig. Ska upp med tuppen imorgon och ha min sista släktforskningslektion och där få reda på provresultat och betyg. Slutar vid 12 imorgon då jag är färdig med allt, jag gillart!

MVGx3

Anledningen till denna otroligt usla uppdatering är att jag har haft väldigt mycket att göra några dagar. I söndags var det inte annat att tänka på än att plugga till näthandelsprovet som var i måndags. Igår var jag tvungen att plugga till dagens matteprov som inte gick särskilt bra. Men otroligt skönt att det är gjort nu. Har inget mer prov, inlämning, redovisning eller liknande som ska in innnan lovet, gött!

Fick reda på massa betyg i kurser som slutar nu i vinter, det är lovande måste jag säga. Näthandel, Inköp och Varuhantering och Försäljning och Service är nu mer historia och i samtliga fick jag MVG. Det är bara att fira. Dessutom hade vi en redovisning idag i just försäljning och service som gick ut på att jag skulle sälja en vara till min lärare och det lyckades jag också bra med, roligt var det också för den delen.

Efter skolan tog jag mig i kragen och började inhandla julklappar. Effektiv som jag är fick jag köpt en stor del och har bara ett fåtal kvar så ikväll blir det till att slå in i fina paket. Måste vila upp mig nu för det blir några långa dagar framöver.

Imorgon: Först skola och sen på kvällen blir det en ev. glöggfest hos en arbetskamrat på MQ

Torsdag: Praktik hela dagen och därefter hem till Diana för att klä gran och få lite julstämning

Fredag: Julavslutning i skolan och sen hem till Jenny för den årliga julbakningen med gamla glöstorpare och på kvällen blir det Jul på Liseberg

Så "mycket" som jag har inplanerat de kommande dagarna, så mycket har jag inte haft att göra på hela året. Då förstår ni att jag inte har ett direkt händelesrikt liv, men jag älskar det ändå och just nu mår jag jävligt bra!

Faddergalan

Sitter och kikar lite på faddergalan. Det är så sjukt svårt att förstå hur hemskt många barn har det. Känner ett stort hat mot den pappa som torterar sin son genom att bl.a. låta honom ställa sig på knä med kapsyler under så att taggarna går in i knäna. Och här sitter jag och klagar över lock för öronen, PINSAMT är vad det är. Jag ska fan ta och skaffa mig ett fadderbarn när jag blir äldre, det kan ni skriva upp!

Pepparkakshus

Den här dagen har bara försvunnit. Åkte till Backaplan i förmiddags och kollade lite julklappar men jag fick med mig en hem till mig istället, nu gäller det bara att glömma bort vad det är i.
Tanken med dagen var att jag och mamma skulle baka lite julgodis men det har inte blivit så mycket med det. Däremot har jag bakat ett pepparkakashus som var riktigt krävande på mitt tålamod. Det blev inte bra men definitivt bättre än förra årets, så jag är nöjd. 

 
Bortsett från rinnande kristyr lite här och var så tycker jag att
det ser ganska bra ut, bra för att vara jag i alla fall.

KEVIN

Då var det avgjort, Kevin vann till slut vilket var ganska väntat ändå. En mycket värdig vinnare!

Sedan dess har jag kollat på någon dålig amerikansk serie och nu slog jag över till urgamla avsnitt av Scrubs, en otroligt bra serie däremot. Men nu går mina ögonlock som rullgardniner så jag ska gå och lägga mig nu så att jag är pigg och gó imorgon. Kan ju alltid hoppas att jag vaknar upp utan hosta och snor, men jag lovar att det är kvar i min kropp, både imorgon och flera dagar framöver.
God natt!

The winner is..?

Jadå, jag var så tapper att jag begav mig till skolan idag. Kom dit klockan 11 och var med på några genomgångar och gick på släktforskningen och gjorde provet och lyssnade på redovisningar. Kom inte hem förrän halv 5 men det kändes skönt att gå till skolan och inte missa så mycket. Dock är jag helt slut eftersom jag inte gick utanför dörren eller från soffan/sängen på över 48 timmar. Kroppen blev nog chockerad över att se ljus och få frisk luft helt enkelt.

Nu sitter jag och hostar och snörvlar i väntan på att Idol ska börja igen. Tror det blir riktigt jämt ikväll, hoppas dock på att Kevin vinner.
Återkommer senare med mer ointressant information, så sitt kvar!


Drömmar

Önskar att jag kunde säga att jag var ägare till dessa klänningar och kjolar.

 

 

 

 

 

 
  

  

 
  
 

True colours

Så, ja. Nu börjar jag känna igen mig. En öroninflammation är på gång vilket var ett bra tag sen i och för sig. Dock borde jag vara immun mot det nu eftersom jag hade det i princip varje gång jag var förkyld när jag var liten. Så nu vet jag inte ifall jag ska gå till skolan imorgon, behöver det egentligen men jag känner att jag inte kommer orka arbeta ändå så då kan jag ju lika gärna stanna hemma än att smitta ner massa andra. Får suga på karamellen under kvällen helt enkelt.

För att glömma bort smärtan i örat för ett tag lyssnar jag på denna underbara låt som är med i den aktuella Björn Borg reklamen som förresten är den finaste reklam som visats på tv på bra länge. Varje gång jag ser den ryser jag och blir alldeles lycklig, det var bara det jag tänkte säga. Ointresant, jag vet!

 
Ane Brun - True colours

Björn Borg-reklamen

Guniess rekordbok, here I come!

Då var vi här igen. Har åkt på en hejdundrande förkylning så jag stannade hemma idag. Kände inte för att gå till skolan och se ut som ett lik och gå runt och snörvla. Så idag har jag sovit i jag vet inte hur många timmar och kollat på massa dåliga tv-program. Tänkte att det är bra att jag är hemma idag så att jag kan plugga men det orkar jag verkligen inte. Har knappt gått upp ur sängen idag, fortsätter jag såhär kommer jag få fyrkantiga ögon och liggsår.
Så imorgon blir det ingen praktik för min del vilket suger hårt! Det är ju det roligaste på hela veckan men det är nog bäst att stanna hemm så att jag inte skrämmer iväg kunderna.

Ska fortsätta att kurera mig nu, hoppas på att jag snart får tillbaka mitt lukt- och smaksinne snarast, men det har jag väl snytit bort. HA DET!

Förrseten, jag slog nytt nysrekord i förmiddags, 10 stycken på raken blev det. Guniess rekordbok nästa!

Detta klagande

Jag vet att jag inte ska klaga men idag har dagen varit riktigt hemsk och tråkig. Det började imorse med att bussarna var försenade så jag fick övertala pappa att köra mig in till stan, där nästa buss var försenad. Jag hatar att komma sent till skolan, eller inte bara dit utan till vad som helst. Dagen fortsatte med mycket snorande och prov i samhällskunskp och inköp och varuhantering. Samhällskunskapen gick riktigt, riktigt kasst och det menar jag verkligen. Däremot gick inköp och varuhanteringsdelen bra vilket faktiskt är det viktigaste eftersom den kursen slutar till jul.

Den tiden jag varit hemma har jag spenderat under mitt untäcke tittandes på SATC-filmen och massa dåliga tv-program. Alldels strax ska jag läsa lite till släktforskningsprovet som kan komma imorgon, det är som sagt oförberett så man vet ju aldrig. Men jag känner att jag skiter i hur det går nu, jag orkar verkligen inte med mer! Ge mig ledighet nu!

Piss-start

En ny vecka har börjat, dock inte särskilt bra. Vaknade upp imorse och kände mig förkyld. Blev inte mycket bättre av att gå till skolan heller, är så skoltrött nu så det är inte sant! Jag vill bara ge upp och gå på ett långt, härligt jullov och vila upp mig men det får först bli om 6 skoldagar.

Dessutom blev julklappskvällen inställd på MQ på torsdag så det får bli en vanlig praktikdag vilket inte är fel i och för sig men jag såg fram emot torsdagskvällen som skulle bjuda på massor av folk och mycket att göra, men men.

Ska kika lite i samhällskunskapsboken nu. Fusklappsprov på EU imorgon med analyser och skit. Mycket ointressant. God kväll!

Fields of gold

Redan söndag och helgen går mot sitt slut. Är nöjd med helgen måste jag säga. Gårdagskvällen var supertrevlig, tack Sandra! Minns inte när jag skrattade så mycket så att tårarna rann och magen värkte.

Idag har jag varit på julmarknad i Haga, väldigt mysigt. Köpte med de kända, gigantiska kanelbullarna hem som räckte och blev över till hela familjen. Dessutom har jag varit en sväng på IKEA och hunnit göra en adventsljusstake, jag vet att vi är lite efter.

Alldeles strax blir det middag och sen en film på det. Kanske lite plugg innan jag går och lägger mig också, det behövs!
Ha det så länge!

En grymt bra låt!

Eva Cassidy - Fields of gold

Tjejmiddag

Sitter här med datorn i knät och ska alldeles strax gå och göra mig i ordning. Ska vara hos Sandra klockan 6 där det vankas tjejmiddag. Men jag måste bara få vila mina ben lite, har ju jobat hela dagen vilket var lika trevligt som vanligt. Trevlig lördagskväll!

Goodnight!

Det är så gött att det är helg nu så det finns inte. Veckan har gått fort och har varit riktigt rolig med massa arbete. Idag började jag skola klockan 8 efter endast 4 timmars sömn. Jag avslutade dagen klockan halv fyra med en släktforskningsredovisning som gick sådär. Därefter åkte jag till MQ för att vara där till klockan 7. Åkte hem och åt en god mat och nybakta lussebullar, de första för i år.

Ikväll har jag kollat på Idol-finalen och äntligen åkte Robin ut. Alldeles strax ska jag gå och lägga mig eftersom jag börjar klockan 11 imorgon och jobbar till fyra. Ha en fortsatt trevlig fredagskväll!

Torsdag

Dagen har spenderats på MQ tillsammans med mina trevliga kollegor. Var där från klockan 11 till 7. Åt lunch med mamma och farmor idag för ovanlighetens skull, mycket trevligt. Imorgon är det dags för mer arbete, då efter skolan och det blir mer på lördag. Riktigt roligt!

Alldeles strax ska jag läsa på inför ett eventuellt prov i släktforskning imorgon, jag hatar oföberedda prov äver allt annat. Måste ju läsa i flera dagar i rad! Dessutom har jag en redovisning imorgon om min gammelmormor och hur hon levde i början på 1900-talet. Har inte övat något alls, har inte ens skrivit klart vad jag ska säga men jag har hört att det är bra att improvisera så jag får hoppas på att det är rätt. God natt!

Hard work, work!

Hallå!
Idag har jag hunnit med både skola och arbtete. Efter att skolan var slut och Europaproektet var inlämnat åkte jag till MQ för att jobba. Kom hem halv åtta efter en väldigt lyckad eftermiddag med relativt mycket försäjning. Imorgon är jag praktikant igen och jag fick en sovmorgon, så jag börjar inte förrän elva. Eftersom jag kan sova längre imorgon kan jag vara uppe längre idag, så nu ska jag äta pepparkakor, dricka iskall mjölk och titta på "Vi hade i alla fall tur med vädret" med två av mina familjemedlemmar.
God kväll!

Almost weekend

Sådär, en skoldag är avklarad, en dag närmare helg. Skoldagen gick förbi i rasande fart och nu är det dags att plugga. Det är det sista på projektet som ska göras eftersom det ska lämnas in imorgon. Det ska bli så skönt denna helg att slippa tänka på det mer. Så nu ska jag knapra mörk choklad och skriva lite reflektioner. Trevlig kväll


Det går bra nu!

Till min förvåning hade jag ett sms som låg och väntade på mig efter skoldagens slut. Det var min handledare på MQ som undrade ifall jag skulle kunna tänka mig att jobba några eftermiddagar denna veckan. Jag blev glad som en lärka och studsade runt i korridoren. Självklart svarade jag JA. Nu har jag kommit på banan, det går bra nu!

RSS 2.0