Ge mig tips!

Vad skriver man om om man inte vill prata om vädret? Det är väl det som är den största happeningen just nu, vädret alltså. Annars så har jag jobbat på, är ledig onsdag och torsdag nu så det ska bli riktigt härligt. Efter dagens arbete åkte jag upp till Diana och tog farväl, den ambitiösa damen ska åka till England i två veckor och plugga, tänk om man ändå vore sån. Imorgon ska jag sova ut om det går i denna värme (ni ser, man nämner klimatet hela tiden) och göra amerikanska pannkakor till frukost, vill att det ska vara morgon nu!  

Värmeproblem

Det är jävligt varmt! Jag vet att jag klagar men det är inte vädret jag klagar på i sig utan det är värmen som finns inomhus. Hemma är det outhärdligt, det går inte att sova på nätterna när termometern står på 30 grader, varför är inte svenska hus installerade med en AC? Vi har också varma somrar precis som många andra länder. På jobbet går det inte att vara nu heller, eller på lagret men där kan man ju inte stå och häcka hela dagarna, det var bra i butiken fram tills idag och sänker vi värmen kommer de andra butikerna runt omkring att frysa ihjäl så det är la bara att stå ut med en klibbig kropp och svett i mustaschen i 9 timmar om dagen. Det är inte heller särskilt mysigt att sitta på en buss eller i en bil utan AC. Jag ska fan gå och köpa en handfläkt som jag kan bära med mig överallt, eller en person som går och fläktar med en sån där solfjäder skulle vara ännu bättre, helst en muskulös man i speedos, inmsord i olivolja och med gyllenbrunt hår som går med mig överallt, Grrr!

Thats it!

Insmord i spf 6 med en turban på huvudet ligger jag på altanen och håller på att smälta som smör i solsken. Men det får man väl ta om man vill få en brunare nyans på kroppshyddan, vill man vara fin får man....


Det är sommar det!

Kul att jag sitter och svettas, jag gör ingenting som är ansträngande (om man inte räknar att trycka på tangenterna är ansträngande) men ändå kokar jag!

Kom hem från en underbar kväll som jag spenderade hos Johanna, vi lekte charader, spelade "så kan det låta" och åt tills vi höll på att sprängas. Under tiden lyssnade vi på goa klassiker som Gyllene tider, Tomas Ledin och Orup, det är vad jag kallar sommar!


Det är bara till att gratulera britterna!

Vilken dag! Först ut till havet med Diana som bjöd på rikligt med sol och varma vindar som gjorde att man kunde steka lite i solen idag med. Förutom solning, badade vi, lyssnade på P3 och åt digestive-kex, riktigt gött med andra ord! Hela kvällen spenderades med Diana som jag nyss följde till bussen, vi kollade på en minst sagt spännande fotbollsmatch (jag hoppade i soffan och skrek av nervositet, sån är jag!) och dessutom kollade vi på "Yes Man" som var en utomordentligt bra film, se den! Jag måste tillägga att vi hyrde filmen! Jag har inte hyrt film sen... jag vet inte när och jag hade nästan glömt av hur man gjorde, jag skyller detta på internets framfart i samhället.

Ska måla ett lager till med nagellack sen ska jag lägga mig, imorgon 10:30 är det jobb för min del sen bär det direkt av hem till Johanna för grillkväll i sommarvärmen så imorgon ska ni inte förvänta er något inlägg. Jag tror att det kommer bli en grmt bra dag så nu måste jag bli klar här så att jag är pigg och go imorgon. God natt!

R.I.P

Jag antar att jag inte är den enda som denna morgon förvånas över att "king of pop" har avldidit. Det är vår allas Michael Jackson som inte längre finns med oss och jag blev minst sagt förvånad när jag läste det på första sidan i GP, helt ofattbart, 50 år är ingen ålder! Han har gjort så grymma låtar och det var senast förra veckan jag dansade till hans "Thriller", tur att han ändå alltid kommer att finnas med oss. Jag vet att det blev ett töntigt inlägg men vad fasen, denna killen SKA hyllas, det är bara så!


"King of pop"


För att gå över till något helt annat så ska jag bara säga att jag ska ut och njuta av detta underbara väder, blir troligtvis havet eftersom man inte kan vara på altanen där man fullkomligt flyter bort en dag som denna då det är runt 30 grader. Tjingeling!

Det är det jag älskar!

Riktigt tråkigt att jobba när det inte är något folk i butiken, tur att jag har de bästa arbetskamraterna man kan ha då! Annars då? Solbrännan kliar, jag är jäkligt trött, jag älskar att jag är ledig på fredag och söndag då det ska bli upp till 30 grader, jag dog lite när jag fick mina betyg idag, 18 MVG och 5 VG, helnöjd!, jag älskar också att lönen kommer imorgon, jag älskar livet helt enkelt!

Sommarkänslor

Hela jag är som ett russin, jag luktar som om jag varit på Lundby-badet i en hel vecka men jag har bara badat i jacuzzin i typ två timmar, inte så konstigt att jag har dessa bieffekter med andra ord. Jag, Johanna och Kajsa skålade med äppelcider och åt de sötaste jordgubbarna hitills i år, så goda, och firade att sommaren med kommit. Så jäkla härligt var det att bara sitta och koppla av i kvällssolen, kommer garanterat att göras om i sommar, ett flertal gånger. Imorgon väntar en hel dag med jobb så nu blir det inget jag-ligger-på-altanen-hela-dagen förrän på fredag, tror att det blir bra, känner att jag måste ta en paus från solandet de närmsta dagarna då jag bränt upp mig (igen)!

God natt!


Box 21

Nu har jag fan legat ute i solen sen halv tolv och jag börjar nu bli lite smått uttråkad. Jag har, hör och häpna, börjat läsa på en bok, "Box 21" och ikväll blir det bad i jacuzzin con mi amigas. Ha det gött!

"Vi beklagar problem med den dolda textningen"

Så stod det längst upp i rutan på SVT när jag kollade på Sällskapsresan igår. Bara en fråga, hur vet man att det är problem med textningen om den är dold?

Krall Entertainment AB

Mötet gick mycket bra med Krall och det är där jag kommer att vara en dag i veckan i ett helt år för att jobba med event som Diggilo, Joe Labero mfl. Kommer att bli så jäkla kul att vara med bakom och se hur allt arrangeras och de som jobbade där var urtrevliga, nästan för bra för att vara sant. Hann med en tur på stan efteråt och fyndade en kavaj och ett linne på ZARA, gött att jag hunnit med så mycket trots att klockan bara är lite efter två. Jag har dock missat alldeles för många soltimmar idag så nu ska jag lägga mig ute på altanen, ska försöka att inte somna så att jag vaknar upp en med en kräftröd bränna som sist, det var inte kul!

Skit

Ingen bra dag på jobbet, säger inte mer än att vi har haft larmproblem och jag nu vet hur de som har tinitus har det, fy fasen vad jobbigt det måste vara!

Nu ska jag göra ett litet hemma-spa och sedan ladda upp med glass och varma hallon och "Hannibal rising" inför min praktikintervju på Krall imorgon, önska mig lycka till!


The very best

Fan vilken midsommar jag hade igår, den bästa någonsin! Började dagen med 4 timmars arbete och skyndade mig sedan hem för midsommarfirande. Tillsammans med Diana, Jenny, John, Johan, Tobias och Fredrik åt jag en underbart god midsommarmiddag som innehöll allt man kunde tänka sig, färskpotatis, sill, nubbe (i mängder), ja, allt som hör till. Allt eftersom trillade det in fler och fler och kvällen erbjöd både singstar och klädpoker.

Idag kan jag inte säga att jag varit särskilt pigg och alert, till viss del är det självförvållat då det kanske blev en nubbe för mycket och lite för mycket vild dans men till viss del också för att jag skedade i min säng i natt (med en fullvuxen person) som är 90 cm bred, ja ni fattar vart jag vill komma. Ryggen är inte som den en gång var kan jag säga men det tar jag en dag som denna för det var en grymt bra gårdag, på alla tänkbara sätt!

Jag gillart!

Inget intressant med denna dag över huvudtaget. Varit i stan en sväng, köpte ett nagellack (ovanligt?) och gick upp för tusen trappor till Blodgivningen för att John skulle lämna blod men det var det värt. Där fanns allt man kunde tänka sig och gratis var det också, det är sånt jag gillar!
Nu har vi precis kokat ihop lite mat, mamma och pappa har nu åkt iväg för helgen och vi tre ungdomar ska klara oss själva och det är fasen på tiden att vi lär oss hur man sköter ett hushåll, ska erkänna att vi blivit alltför bortskämda med det!

Ursäkta mig!

Ett fel har hittats i föregående inlägg. Jag sa att jag fått brunare bakben men detta stämmer inte, jag har snarare fått kräftröda bakben, det måste varit belysningen i mitt rum som lurade mig medan den i köket visade den rätta färgen på mina ben. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för denna felskrivning, jag ser allvarligt på detta!


Det bästa!

Efter ett okänt antal slumringar, nya fräknar och brunare bakben har jag nu rört mig inåt för en Spindelharpa, efter en hel dag på altanen. Fan vad jag älskar sommarlov!


Jag älskart!

Vet inte vart jag ska börja, tror jag startar med gårdagen.

Efter en rad klädbyten tog jag mig till Sandra där det bjöds på mat, underhållning och ett minst sagt trevligt sällskap, riktigt rolig kväll som slutade vid halv tio på Backaplan där jag tog farväl av alla 18-åringar som skulle gå ut. Därefter åkte jag hem till Diana som firade sin skolavslutning, jag kom dit, körde lite Michael Jacksson-moves och sen åkte jag hem med Kajsa. En bra kväll som jag hann göra mycket på och inte minst träffa många trevliga människor, och då kom jag i säng vid halv tolv, riktigt bra jobbat om ni frågar mig.

Idag var det en oplanerad arbetsdag (fast nästans alla mina arbetsdagar är oplanerade så jag är van) som var väldigt rolig trots en basröst som skulle kunna skrämma iväg vilken kund som helst. Vi kämpade stenhårt sista timmen och klarade budgeten och förhoppningsvis kommer vi att belönas, om chefen som inte trodde att vi skulle klara det, håller sitt ord, man kan ju alltid hoppas. Nu är jag helt slut och ser fram emot en ledig morgondag, det är onsdag imorgon va? Jag har ingen som helst koll på vilken dag det är så här på sommarlovet, alla dagar är som helg och jag älskart!


Lite tjôt hjälper!

Första riktiga soldagen på sommarlovet, det tackar man för!

Åkte in till stan förut för att köpa present till Sandra som fyller 18 idag, GRATTIS! Jag tjatade på John så han fick köra mig in, jag fick dåligt samvete och bjöd honom på kaffe som plåster på såret. Jag har gjort en hejdundrandes paketinslagning, den tog typ en halvtimma (slog in kartongen för sig och locket för sig) men nu känner jag mig ritkigt nöjd. Slängde i mig en god lunch precis och ska ut och pressa lite på altanen, det är inte så gött att ligga och stek i solen när man är förkyld men man får passa på, det är ju inte direkt varje dag solen tittar fram.

Ikväll ska jag hem till Sandra för att fira hennes 18-årsdag, ska bli väldigt trevligt, blir dock lungt för min del då jag nu fick reda på att jag ska jobba imorgon, jag har fan jour dygnet runt känns det som.

Altanen var det ja, Ciao.

Periodare

Jag är verkligen en periodare när det gäller att göra olika saker. Guitar Hero är roligt de två första veckorna, Singstar är underhållande om man gör det någon gång ibland och sitta och göra egna armband är kul tills dess att allt går skit och det inte finns något som helst tålamod kvar. Nu har jag kommit in i Spindelharpan-perioden igen. Tror att det var förra sommaren som jag satt varje dag och la den på datorn, ni kan kalla mig töntig men den är så beroendeframkallande. Jag kan inte säga att jag alltid får ut den för det får jag verkligen inte, snarare tvärtom, jag har dragit ner vinststatistiken som pappa arbetat upp under en lång tid. Jag får se till att höja den igen så att han inte märker något, så nu vet ni ju vad jag kommer att göra de närmsta dagarna.

News

Min näsa rinner och jag snörvlar som.. jag vet inte vad. Trots detta tog jag mig in till staden tidigare idag och shoppade, vad annars? Åkte till Filippa K:s utförsäljning där jag gjorde två fynd, sedan till H&M och Monki, gick självklart inte tomhänt därifrån heller. Bilder kommer att komma upp på nyheterna i min garderob.


Rätt vinnare

Jag lyckades bestämma mig förut när det gäller bakningen. Det blev kladdkaksmuffins från Leilas "A piece of cake" och de blev urgoda, tydligen var de omtyckta av tanterna här hemma. Jag och Diana smällde i oss några också medan vi tittade på Talang-finalen, åh vad lycklig jag blev när Charlie vann, han var helt klart bäst!


Baking

Rolig start på sommarlovet, jag syftar på vädret, ihållande regn ger inte mig några sommarkänslor i alla fall.

Ska strax baka lite åt mamma då hon får främmat ikväll, det lutar åt kladdkakemuffins men det är svårt det där, att bestämma vad man ska göra, allt är ju så jäkla gott!

Ikväll bär det av hem till Diana för en filmkväll, det passar riktigt bra med tanke på vädret och min hälsa. Dock mår jag mycket bättre idag, smärtan i halsen är som bortblåst, nu har allt satt sig i näsan istället, så det blir väl att ta slut på 10 stycken näsdukspaket (100 stycken näsdukar totalt!) som jag brukar under en förkylningsperiod. Inte konstigt att jag brukar se ut som Rudolf med röda mulen!

Det är svårt att hänga med i utvecklingen!

Jag och John har precis sett ett avsnitt av Kvarteret Skatan som går i repriser nu. Är det någon humorserie som jag verkligen underhålls av så är det lätt den!


En utav de bästa sketcherna!

Äntligen!

Jag pallrade mig till skolavslutningen imorse trots lite halsont. Det var en helt ok avslutningen men den når knappast upp till samma nivå som på lågstadiet, vi sjöng på lastibilsflak, gick i samlad trupp till torget och fröken bjöd på glass med pengar från sig egen plånbok, det är vad jag kallar generositet. Idag bjöds det på färdigköpt rulltårta med ett stänk av sprutgrädde på toppen, ett bildspel med höjdpunkter från året och en riktigt bra föreställning i idrottshallen framfört av skolans esteter, det var dem som gjorde att jag fick en liten sommarfeeling för dagens väder är ju inget att hurra för.

Jag vet att jag ser drogad ut men Emelie kompenserar upp bilden genom att se lika gorgeous ut som vanligt!

Skulle ju åkt hem till Emelie efter skolan och bakat men eftersom jag inte mår helt 100 så hoppade jag det, det vore ju tråkigt att smitta henne lagom till hennes Tunisien-resa, ja, jag är AVUNDSJUK! Jag hade sett fram emot bakningen med en utav den bästa människa jag känner och det minst sagt vattnas i munnen när jag ser bilderna på tårtan på hennes blogg, den ser lovande ut och jag tror att den är lika god som den ser ut att vara.

Men jag är inte bitter, jag har ju för fan sommarlov nu!


Den läckra tårtan, made by konditorn herself


Klädproblem

Jag är övertrött, jag skrattar åt allt och alla. Det kan bero på att jag jobbat i tolv timmar idag, helt sjukt vilket drag det var hela dagen, fick dessutom jobba längre än planerat.

Jag har gått och blivit sjuk nu, eller än har det inte brutit ut helt men jag är tjock i halsen och är helt varm så får se ifall det blir någon skolavslutning imorgon, och jag som skulle åkt hem till Emelie och bakat tårta men det verkar som att det får bli en annan gång. Jag har ingen som helst aning om vad jag ska ha på mig imorgon dock, det går inte att vara barbent eftersom det är höstväder ute, jag har ingen sommarklänning som är snygg med strumpbyxor under och jag kan absolut inte ha jeans. Jag får nog ta och sova på saken, på ett sätt önskar jag att jag är sjuk imorgon så att jag slipper klädproblemet.

Nu säger jag bara en sak, God natt!

Skolavslutning nästa

Sista skoldagen är gjord, nu väntar bara skolavslutningen på torsdag sen är det frihet i nio veckor, en efterlängtad sådan.
Ska lägga mig strax, imorgon ringer klockan 05:20, jag minns inte när jag gick upp så tidigt sist, det måste varit vid en resa till Danmark för många år sen eller något. Som tur är är detta inte något jag gör så ofta så jag tror att jag kan leva med det, jag ser i alla fram mot morgondagen, väldigt mycket!

It's f*cking wonderful

Jag mår som en Gud nu! Jag har absolut ingenting kvar att göra och jag har kammat hem riktigt bra betyg även denna termin. Denna veckan ser riktigt bra ut, en härlig och rolig vecka så här i slutet av terminen ska det bli.

Tisdag Labba på Naturkunskapen + UF-föreläsning. Eventuellt in till stan med Emelie efter skolan
Onsdag Ska jobba från 06:45 - 17:30, det är rea-dags så det är bara att gilla läget
Torsdag Skolavslutning, därefter välkomnas sommaren med bakning hemma hos Emelie
Fredag En dag då jag kan sova hur länge jag vill och bara njuta av nio veckors frihet från skolan, UNDERBART!

Done, done, done!

Nu är jag äntligen klar med allt skolarbete som skulle göras, imorgon blir det en sista gympalektion och betygsnack, en dag som man egentligen skulle kunna hoppa över men det är de sista dagarna innan sommarlovet som är speciella på något sätt, de är så härliga, man vet då att det bara är några få dagar tills man är fri från skolan i nio veckor. Jag ska njuta av de sista dagarna nu och umgås med de närmsta klasskamraterna så mycket som möjligt.

God natt!

Två nya till samlingen

Jag införskaffade mig två nya knogjärn igår under shoppingrundan. I like a lot!


Glitter, 69,90:- resp. 79,90:- Det är vad jag kallar KAP!

Counting the days

Nu har våra helggäster lämnat Götet och allt börjar bli som vanligt efter denna helg som varit en mycket bra sådan. Idag har det varit en sån söndag där man verkligen inte gör någonting,har pyjamasen på sig hela dagen, inte borstar tänderna, kollar på the hills-avsnitt man redan sett, äter en massa skit och bara slöar.

Ska skriva klart två stycken uppgifter nu, de två sista uppgifterna någonsin för denna termin. Det känns helt ofattbart att jag har sommarlov på torsdag, det har gått så fort och jag kan bara inte förstå det men det ska bli helt underbart, dessutom är det det sista riktiga sommarlovet någonsin för min del, helt sinnes!

Gårdagen

Åh, vilken lyckad dag det blev igår. Vi klarade oss nästan från regnet hela dagen, det blev bara några droppar vid utspringet. En dag fylld med skratt, god mat, trevligt sällskap, bubbelbad och goda drycker, St. Ursula och jag kom bra överrens under kvällen vilket påverkat dagens tillstånd, småseg och törstig som en svamp.

"Nu är det inte synd om oss"-uttrycket användes flitigt under kvällen och Philip hade en lyckad dag och kväll och det är det som är huvudsaken. Jag fick hänga med grabbar under hela dagen men det är väl så det blir när det inte finns en enda tjej i släkten, men jag klagar inte för jag hade en vädligt trevlig dag med nära och kära.

Nu är det bara ett år kvar tills det är min tur och jag längtar redan så mycket, känner på mig att det kommer bli så grymt, speciellt om jag får fira med alla dem som var här igår!


Utspringet




Hela familjen Johansson








Må vädergudarna vara med oss!

Tro det eller ej, jag är redan på banan, blir ingen sovmorgon idag på min lediga dag. Nu blir det att fixa det sista så att allt blir färdigt innan gästerna strömmar in senare under dagen.

Jag såg att bilderna kommit in på Louises blogg från i tisdags, här är länken!  


Studenttider

Stack til skolan imorse för att göra ett näthandelsprov, det sista provet någonsin för min del i årskurs två, det känns så jävla bra!

Sen det att jag kom hem har vi fixat massa inför studenten som äger rum imorgon, jag har blåst ballonger så att all luft har tagit slut inom mig men det är det värt för jag känner på mig att det kommer bli en grymt bra dag imorgon. Hade ju varit trevligt med 20+ och sol men det ser istället ut som det blir drygt 12+ och molnigt, det lockar inte direkt att vara barbent men jag bestämde mig för längesen och nu ska jag fasen inte vika mig för lite kyla.

För mycket av det goda?

Jag är lite småseg i både huvud och kropp, tänk vad motion och frisk luft kan påverka oss. Vi har haft friluftsdag med klassen idag på skolan, massa olika grenar fick vi utföra och eftersom vi bara var 10 stycken idag så fick alla typ göra alla grenar vilket är anledningen till att jag är lite sliten nu. Men vi vann i alla fall till slut över BF2 och det var en tuff match, det avgjordes i sista grenen där det blev vinst för oss.

NU sk jag börja laga mat.

I'm a rich girl!

Shit vad jag har sugit i mig kunskap idag, som en svamp satt jag och tog in allt från "bryta isen" fraser till alla olika typer av kunder man kan stöta på som säljare och hur man ska handsaks med dem. Vi fick också göra en praktisk uppgift som innebar att vi gick till Femmans butik och två och två fick vi köra ett rollspel. En skulle vara säljare och den andra kund, kunden fick lappar där det stod vad man skulle vara för typ av kund och till vilket tillfälle man letade kläder till. Sen skulle säljaren plocka fram en outfit som passade och därefter skulle säljaren inför grupp berätta hur han/hon tänkt med kläderna och skulle också gissa vilken kundtyp kunden var. Det fanns en kille i hela gruppen och jag hade självklart turen att komma med honom, det var inte det att han inte var trevlig för det var han verkligen men jag suger verkligen på herrsortimentet så han fick hjälpa mig lite på traven. Tror faktiskt att det blev bra till slut. En av style advisorn som höll i uppgiften kommer att läga upp bilder på oss deltagare i MQ:s blogg, kommer att länka när inlägget kommer upp så att ni kan se hur vi blev klädda.

En grymt rolig dag med trevliga kursdeltagare och föreläsare, jag är nu mycket rikare på kunskap inom sälj.

Lördagens

Eftersom jag ändå sitter uppe såhär på kvällskvisten kan jag bjuda på några väldigt få bilder från lördagskvällen hemma hos Jenny.






Nu säger jag god natt, imorgon är det säljutbildning steg två som gäller från 10-17.

Marstrand

Strålande sol, 25 grader, första doppet, glass, lekar, trevligt sällskap. Så sammanfattar jag min dag på Marstrand.






RSS 2.0