För ovanlighetens skull

Jag måste säga att jag verkligen uppskattar det där med att gå ut och äta på restaurang med trevligt sällskap, det är något man helt klart gör alldeles för sällan. Kom hem ganska tidigt eftersom de andra skulle ut men jag pallrade mig hemåt i kylan istället och nu kollar jag på Terminator, vet inte hur många gånger jag sett den, riktigt bra. Jag föreslog en skräckfilm i och med Halloween och allt men det blev inte så populärt här hemma.



Restaurang Allegro


God kväll

Är bara hemma och vänder för att göra mig iordning för att sedan åka och käka i stan med några vänner. Får på något sätt försöka att få bort den röda mulen så att jag inte ser ut som ett jävla stoppljus i ansiktet, eller förresten, det är ju halloween idag så då får man ju se ut hur som helst, eller?




From zero to hero

Jag tror allt att den kurerningen har hjälpt, i alla fall om man ser till att jag varit borta i över tolv timmar idag, snacka om att gå från 0 till 100. Startade i stan med Diana som var brun och fräsch efter sin Egypten-resa vilket fick mig att se ut som ett vandrande lik efter en veckas isolering. Vi lunchade, shoppade och åkte därefter hem till Jenny och fikade och sen hem och vända för att ta bussen till Emelie och upptäcka Olsfors skogar lite närmre. Vi gjorde gino, kollade på Idol och självklart diverse charterresor. Nu ska jag få lite sömn, god natt!

Kurering pågår, stör ej!

Håller på att kurera mig för fulla muggar, knaprar ipren, käkar diverse naturläkemdel i hopp om att bli frisk så att jag kan spendera kvällen hos Emelie imorgon och kanske jobba på lördag. Detta visar sig dock imorgon, ska nog ta en promenad runt kvarteret för att få lite frisk luft, har ju varit isolerad nu i närmare fem dygn, ni vill INTE se hur jag ser ut, skulle kunna skrämma iväg vem som helst.

Irritating

Just nu är jag jävligt irriterad över att jag är sjuk på lovet, att jag inte kan lägga mig/gå upp i tid, att inte straffet blev längre för dem som dödade Therese i Stureby, att jag aldrig tar tag i saker i tid,

Och framför allt att jag inte tog chansen när jag väl hade den...


Ska bara...

Får sluta vända på dygnet såhär för annars kommer jag vara som en mumie på måndag när skolan börjar igen. Ska bara lyssna färdigt på denna låten först som jag hittat tillbaka till efter många år. God natt!



Liggsår

Det blir inte många knop gjorda när man är sjuk och dessutom har lov. Vaknar vid tolv-tiden, rör mig mot soffan och ligger där och kollar på tv och snorar tills det är läggdags typ. Fast idag har jag varit ute en sväng efter TRE dagar inomhus, en sväng till Backaplan gjorde mig ett par mysbyxor och en kofta rikare. Ni kan ju gissa vad jag ska göra nu.

Sick

Första dagen på lovet och jag har en förkylning i kroppen, härligt. Ska hämta duntäcket, sätta på någon bra film och dricka varm oboy och hoppas på att jag blir frisk snarast!


Tore Kullgren

Jag älskar den som kom på webb-tv:n, då kan man ju ta ikapp allting man missar. Har precis plöjt igenom senaste avsnittet av Singing Bee Celeb (funderar seriöst på att ställa upp när "vanligt" folk får delta igen) och något annat jag älskar är Tore Kullgren. Okej, han har varken taktkänsla eller sångröst MEN vilken utstrålning killen har. Lägg på hans artikulerande och gnälliga stockholmska och vi har den perfekta mannen.



Han brädar Fredrik Ljungberg med hästlängder


Nackspärr x1000

Imorse vaknade jag upp med en nackspärr heta duga, kan bero på att jag sover som om jag vore en trasdocka + att jag har en stenhård kudde, kontentan av detta är att jag inte gjort ett piss idag utan bara gått runt och sett ut som om jag vore gravt handikappad. Har precis fikat med kusinerna som varit på besök och en tv-kväll väntar (för tv har jag ju inte kollat på alls idag).

Choir

Är helt slut efter en dag med jobb. Sitter och kollar på Körslaget och hoppas på att Uggla ska åka ut (Jaaa, min önskan slog in) samtidigt som jag fryser som en hônd. Ska krypa ner under filten nu och kolla på Little miss sunshine.


Finally

Nu är det HÖSTLOV, minst sagt efterlängtat. Efter skolan mötte jag upp mamma, jag bjöd henne på middag och hon på bio, Flickan som lekte med elden blev det. Nu har vi kollat på Idol och jag är jäkligt glad över att Nicklas äntligen åkte ut, nästa gång måste det bli Rabih, han suger! Ska sova nu eftersom jobb väntar imorgon. Sov gott!

Seg?

Idag slutade jag tidigt i skolan och då tänkte jag att jag ska vara duktig och fortsätta på de uppgifter som ska in imorgon så fort jag kom hem. Ni kan ju få gissa ifall jag gjorde det. Nej, det gjorde jag inte, istället sitter jag nu här och klockan är lite efter 23, lyssnar på Spotify och har precis öppnat dokumentet om Oprah Winfrey. Ja, jag jobbar bäst under press!

Kortvarigt

Såg att Magnus Betnér hade föreställningar inbokade i Göteborg och tänkte: Jaa, denna hösten ska jag ta tummen ur och boka och gå och se showen! Blev helt överlycklig när jag såg att det fanns ett fåtal biljetter kvar till föreställningen den 21 oktober. Men min glädje blev inte långvarig, den tog slut i samma stund som jag insåg att det var den 21 oktober igår. Ännu en gång har jag missat hans föreställning, när fasen ska jag lära mig att kolla upp sånt här i tid?


Memory

Fick hem skolkorten idag, förutom att mitt hår ser kortare ut på ena sidan på både klassfotot och det enskilda + att jag ser ganska uppblåst och ihoptryckt ut på klassfotot så är jag nöjd. Shit vad mycket de retuscherar på klassfotot vilket är toppen, men varför kan de inte ta en liten sväng med detta magiska verktyg även på det enskilda? Jag menar, det är ju ändå det man ser allt tydligt på och jag tycker allt att de borde dälja lite skavanker även på detta.

Jag zappade hastigt förbi 5:an (Fråga Olle-dokumentären) förut och får syn på en miljö jag känner igen väldigt väl, det är ett repotage från Sunny Beach och klart att det är kul att se en dokumentär om där man var i somras. Minst sagt Nostalgi när man ser HC Andersen, Kung i Baren, Viking Bar etc. Och Emelie, jag är jävligt glad att vi aldrig gick till Lazur, ser du programmet förstår du. Och till er som ser på programmet, det är inte så illa som det ser ut.



Ett litet tips

Vill ni få ont i magen och må illa ska ni köpa kaffe på caféet mitt emot Hulebäcksgymnasiet precis innan stängning.

Tillägnat Emelie Olausson

Idag höll vi våra tal. Emelie pratade om personer som betyder mycket för henne och jag var med på ett hörn. Jag tror inte ni förstår hur rörd jag blev, tårarna bara rann och det är ingen som gjort något så fint för mig förut, till och med när jag skriver detta känner jag hur ögonen börjar tåras, ja, jag är väldigt känslomässig när det gäller sånt här. Emelie, du ska bara veta att jag aldrig hade klarat mig utan dig heller, du är den som förgyller mina dagar, du är den som får mig att skratta även när jag är på dåligt humör. Utan dig hade skolan varit en plåga, det finns inga ord som beskriver hur bra du är. Vi har bara känt varandra i snart 2,5 år och jag vet att det kommer bli många där till, du är en av mina bästa vänner, älskar dig!


Speech

Ligger i soffan och kollar på reprisen av Idol fast att jag såg det i fredags. Fryser som en hund och får ångest över att jag inte ens börjat på talet jag ska hålla i svenskan imorgon, jag har inte ens kommit på vad jag ska prata om, bra jobbat! Nej, nu måste jag verkligen börja om jag inte vill stå där framme imorgon och ha tunghäfta och "eh":a mig hela tiden.

A half year

Sitter och gnuggar mig i ögonen av trötthet, tror att jag ser ut som en tvättbjörn i ansiktet nu efter allt klet med mascaran. Tycker det är pisstråkigt rent ut sagt att jag inte fyller 18 förrän om 6 månader, hade mer än gärna följt med alla de andra ut ikväll men vad ska man göra? Det är bara att hålla ut, så istället för att misströsta ska jag nu ta och käka lite äpplepaj innan jag går och lägger mig.

Friday

Vid det här laget borde jag sova. Imorgon börjar jag jobba klockan 10 och slutar 17. Klockan 19 ska jag infinna mig hos Kajsa på födelsedagsfest, känner att det kommer bli en ganska stressig dag imorgon, måste bestämma mig vad jag ska ha på mig idag för att slippa stressa häcken av mig imorgon. Så nu, mot garderoben.

Newscast

Är det något jag är grymt bra på är att aldrig börja med saker i tid. Eftersom det är så jäkla tråkigt med diverse skoluppgifter gör jag hellre något annat trevligt och får alltid sota för det i slutändan. Om vi tar idag som ett exempel, slutade skolan halv ett, åkte hem och vände typ innan jag gick hem till Diana där jag var ända fram till 22, om jag hade varit ambitiös hade jag, på den tiden jag var hemma och vände, kunnat göra något viktigt men eftersom jag är jag så gjorde jag inte det. Kommer få jobba i helgen istället, KUL. Ska öva lite smått på vår nyhetssändning vi ska ha på engelskan imorgon, jag ska vara Anna Lindmarker, Emelie: Elisabeth Höglund och Glansén: Carrie Bradshaw, det kan ju inte bli annat än succé det här.

-

Dödstrött är vad jag är! Det är det enda jag kan säga efter en dag med ett givande UF-möte och presentshopping. God natt!

Thats just the way it is

Kan bara säga att det där S-coreball-passet var minst sagt jobbigt för magen. Tur att jag fick skrattat av mig så mycket under passet som jag gjorde för det kommer jag troligtvis inte kunna göra nu på ett par dagar p.g.a. träningsvärken.

Imorgon väntar en hektisk dag i skolan som avslutas med ett möte med vår UF-brådgivare, därefter blir det presentshopping. Nu ska jag sova, good night!

S-coreball

Gött att vi bara kollade på en teater i kulturhuset idag och sen fick gå hem. Nu ska jag skynda mig att byta om och sen hämtar Sandra upp mig för att sen åka till gymmet. Idag blir det ett nytt pass för min del, S-coreball.


Ledig!

Gött att man är ledig idag, jag sov till halv ett. Tog en sväng till gymmet och kom tillbaks för en stund sedan. Jag var tvungen att göra något för att bli av med lite energi så att jag kan somna ikväll. Måste duscha nu men jag kan inte slita mig från förkväll, tantvarning!

Söndagsgöra

Det blev ganska sent igår vilket resulterade i att jag sov till tio i tolv idag. Jag gjorde amerikanska pannkakor till frukost och nyss tog jag och broder en promenad till torget och köpte mjölk. Nu ska jag äta rester från gårdagens klakkaka och dricka iskall mjölk, det är söndag det.

Fotbollsdags

Inväntar Diana och Sandra, vi ska kolla på fotbollen, äta massa skit och bara mysa. Tippar på 2-1 till Sverige, vad tror ni?

Äntligen hemma

Sitter och käkar makaroner och köttfärssås, med sked. Kom precis hem från jobbet och nu ska jag ta mig ut till köket på mina ömmande fötter och umgås med mamma som äntligen kommit hem från Turkiet.

Stekta äpplen

Idol har paus, Reza, Mariette, Tove och Erik är favoriter. Pappa tände precis brasan, samtidigt käkar jag trädgårdsäpplen, de är de godaste äpplen som finns. Och på tal om dessa tänkte jag dela med mig av ett superenkelt och gott recept.



Ingredienser 4 port
4 st äpplen, gärna trädgårdsäpplen som det finns gott om i dessa tider
Kanel
Socker
Smör
Glass eller vaniljsås till severing

Tillagning
Skala äpplena om detta behövs och vänd dem därefter i önskad mängd kanel och socker. Lägg en klick smör i pannan och stek äpplena på hög värme, längre desto mjukare du vill ha dem. Lägg upp i en skål och servera med glass eller vaniljsås till, Voilá

 


Drama

Träningsvärken var inte alls så hemsk som jag hade trott, provet imorse gick piss, åkte till jobbet efter skolan och de timmarna var minst sagt händelserika, kan inte säga mer än så. Har precis käkat pizza, den enda färdigmaten vi köpt under veckan då mamma varit borta, tummen upp för vår utveckling. Nu är det idol och soffnötning som gäller.


Ge mig!

Åh vad jag har pluggat mycket inför provet imorgon, eller inte. Ge mig helg nu!


Thursday

Klockan är bara lite efter fem men jag har redan hunnit vara i skolan, tränat i 1,5 timma och ätit middag. Varenda liten muskel har nu fått visa vad de går för och jag kan lova att jag kommer att vara så sjukt stel imorgon, men träningsvärk är den bästa värken. Ska hoppa in i duschen nu och sen läsa på inför provet i Personlig försäljning som är imorgon, kul!

Do it!

Seriöst, Body Combat är den roligaste träningsformen jag någonsin testat. Alla jäkla slag och sparkar som får svetten att rinna får en att känna sig så jädrans bra, dock vet jag att det beror mycket på vilken instruktör man har och vi har fan den bästa genom tiderna, jag menar det verkligen. Han gör så att man blir peppad, vill skrika ut alla sina aggressioner och dessutom är han ganska rolig. Jag säger bara en sak, prova Body Combat om ni inte gjort det.

Det var allt för mig, nu ska jag stupa i säng, det var längesen jag var såhär blek i ansiktet och mörk under ögonen som jag är nu.

Body Combat (BC) är ett förkoreograferat non-contact, högintensivt 60 minuters gruppträningsprogram inspirerat av kampsporter som karate, kickboxning, taekwondo, tai chi, kung fu och muay thai från Les Mills InternationalNya Zeeland.

Musiken i Body Combat är intensiv och ofta i form av techno, Happy Hardcore, trance och hårdrock.

I Combat-låtarna så jobbar man med slag- (Jabb, Cross, Hook, och Uppercut) och sparkkombinationer (frontkick, back kick, sidekick och roundhouse kick) medan Power Training-låtarna är uppbyggda av enbart slag. I muay thai så jobbar man med mycket knän och armbågar. Styrkedelen består främst av sit-ups, armhävningar och andra styrkeövningar med den egna kroppen som motstånd i olika kombinationer och mönster. Passet innehåller även katas och rörelsemönster med hög symbolik till olika kampsportsstilar inom både karate och taekwondo, och i nedvarvningen mer avslappnande rörelser i likhet med tai chi.


In a hurry

Nu är det bråda tider. Kom nyss hem från skolan och ska slänga i mig lite mat och byta om innan jag tar bussen till gymmet för Body Combat. Hoppas att det kan få mig lite piggare då jag somnade på vägen hem från skolan, och det mina vänner, det händer inte ofta.

Cold

Slut som jag är ska jag alldeles strax gå och lägga mig under mitt tjocka duntäcke. Jag har frusit hela dagen, har varit så svårt att få upp värmen men nu, nu har pappa tänt brasan så jag vill inte lämna vardagsrummet för mitt kalla rum men det är ett måste. Imorgon är det den värsta dagen på hela veckan, onsdag, 08-16, börjar med engelska där vi har glosförhör, tror dock inte att jag behöver öva på dem mer idag som tur är. God natt.



Trånga blodkärl?

Ska alldeles strax hoppa in i duschen då jag nyligen kom hem efter en powerwalk med ett krampande ben, får kramp i det oavsett vad jag gör. Pappa tyckte jag skulle gå till skolsyster, en på hans jobb hade tydligen haft liknande problem och det visade sig att han hade för trånga blodkärl, hoppas inte man har det. Lite massage kanske hjälper, kan ju alltid hoppas i alla fall.


Projekt på gång?

Inte ett piss att göra på praktiken, fick gå hem klockan 1. Troligtvis kommer det bli mer att göra framöver (hoppas verkligen det!) och är det som några av dem säger så kommer jag att få sätta tänderna i ett projekt som löper runt hela året, det ni! Nu ska jag försöka få upp min kroppsvärme, det är ju olagligt kallt inomhus!

Min måndag

Så jäkla gó dag. Stod på mässan med Glansén i tre timmar, tog en fika på Espresson House i höstsolen, åkte hem och lagade en god middag, mötte upp Diana på torget och köpte hårfärg, gick hem till henne och färgade håret, gick hem och satte mig vid tv:n och snart är denna dagen slut. Imorgon är det praktik och jag ber till Gud att jag får någonting att göra, annars spyr jag! God natt!

Lägenhetsdröm

Ibland känner jag verkligen för att flytta hemifrån. Det har inte med att göra att jag inte trivs hemma för jag älskar att ha mina föräldrar och bröder i min närhet men jag längtar efter den dag då jag har en lägenhet som jag kan få inreda helt själv, nytt varvat med gammalt och lite marint på det. Hade inte tackat nej till en ljus lägenhet med stora fönster och inglasad balkong, en walk-in-closet och ett stort kök på det. Det är en dröm jag har, en dröm jag hoppas blir verklighet någon gång i framtiden.





KANELBULLENS DAG

Nu har jag gått/spurtat till bussen med Diana. Ska alldeles strax pallra mig iväg till farmor och hjälpa henne med städningen. Insåg nyss att det är kanelbullens dag idag, ska möla i mig massor idag bara för det.


Intresse för valar

Vi sitter i soffan och försöker enas om vilken film vi ska se White Chicks eller Dreamgirls. John vill hellre se på Whale Wars som går på Discovery och helt plötsligt har han fått över Diana på sin sida. Jag vet inte vad jag ska använda för övertalningsmetod, jag tror det är ett hopplöst fall, valar är helt enkelt mer intressant än Beyonces musikalnummer.

Soon

Jag fortsätter lördagen på samma sätt som jag gjort hela dagen. Nu väntar jag tillökning iform av Diana som kommer och håller mig sällskap. Ikväll blir det mys med mörk choklad och förhoppningsvis något bra på tv.

Saturday thoughts

Idag är det en sån lördag då man inte tar sig längre än till soffan. En sån lödag då det spöregnar ute och man myser framför en bra film i sin nyinköpta morgonrock. Det är en lördag då man skiter i att borsta tänderna och har på sig pyjamas hela dagen. Jag älskar dessa lördagar och idag är det en utav dem.


Morgonrock från, hör och häpna, Gekås. Love it!



Överraskning

Innan mamma lämnade landet hade hon varit snäll och hämtat mina paket på posten som sedan väntade på mig när jag kom hem. Äntligen fick jag stövlarna i rätt storlek och den goaste parfymen som någonsin gjorts i denna värld som i princip inte finns att få tag på någonstans. Tack mamma!







Klara oss på egen hand

Jag är så sjukt trött idag, jäkligt gött att veckan är över ska jag säga trots att det varit en mycket bra sådan. Igår var det en riktigt rolig dag, startade med skola och därefter begav jag, Emelie och Emelie oss till Ullared och Gekås. Efter drygt tre timmar där inne var kundvagnen full av kläder, inredningsprylar, godis och nagellack. Trötta men mycket nöjda åkte vi därifrån med den exemplariske bilföraren Emelie.

Idag har det varit en kort men seg dag. Mamma har åkt till Turkiet och ännu en gång ska jag få leva ensam med tre karlar i en vecka. Frågan är hur vi ska klara oss. Nu ska vi dock ut i köket och försöka oss på att göra lite mat, hemmagjorda hamburgare står på menyn, kan man misslyckas?


RSS 2.0