Döda fåglar lämnar sällan boet.

Har börjat jobba idag. Väldigt segt att jobba 7-16 på sommarlovet men så länge som det är sånt här väder så är det helt okej. Dessutom kan jag inte kalla det jag gör att arbeta. Har haft rast större delen av dagen, löst lite soduko, ätit och läst. "Arbetet" är att jag ska fylla på lite kontorsmaterial på kontoren (förutsett att jag hittar bland alla gångar) och min handledare går på semester nästa vecka så då blir det soft. Jag håller i alla fall till på kontoret bland alla överbetalda kontorister på VOLVO. Under dagen när min handledare Gregor presenterat mig för diverse människor så sade han vid varje tillfälle: Det är min förstärkning och det är Stellans dotter. Tydligen vet alla vem pappa är och man måste tydligen påpeka det hela tiden.
Under dagen har jag i alla fall gjort en del besök i fikarummet bland massa andra arbetare. Medelålders människor som sitter och spelar upp och pratar om vilken av deras ringsingnaler som är mest enerverande. Man kan inte hålla sig för att dra på mungiporna när sådant här diskuteras. Det har också dragits lite andra käcka fraser under dagen:

Arbetare: Vem ska ta över efter Oskar nu när han slutar då?
Gregor: Det blir väl Oskar den andre!

Arbetare 1 till arbetare 2: Din gylf är öppen
Arbetare 2: Det är ingen fara, döda fåglar lämnar sällan boet!

När Gregor gått hem för dagen satt jag på hans kontor och läste samtidigt som pengarna rullade in. En äldre herre kommer fram och läser tyst för sig själv på namnskylten där det står Gregor Lindholm. Han kollar på mig och säger: Du ser i alla fall betydligt bättre ut än honom. Fast det behöver du inte säga att jag har sagt säger han och skrattar samtidigt som han går in i rummet mitt emot. Jag kan inte göra annat än skratta.

Min dator kom precis och jag hoppas att den håller längre än två veckor denna gången.
Appropå ingenting så blev jag väldigt sugen på att åka in till stan och kolla in utbudet på rean. Fast det finns ju nästan aldrig något ändå tyvärr och nu när jag börjat jobba så lär jag inte hinna..
//Frida

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0