Do it!

Seriöst, Body Combat är den roligaste träningsformen jag någonsin testat. Alla jäkla slag och sparkar som får svetten att rinna får en att känna sig så jädrans bra, dock vet jag att det beror mycket på vilken instruktör man har och vi har fan den bästa genom tiderna, jag menar det verkligen. Han gör så att man blir peppad, vill skrika ut alla sina aggressioner och dessutom är han ganska rolig. Jag säger bara en sak, prova Body Combat om ni inte gjort det.

Det var allt för mig, nu ska jag stupa i säng, det var längesen jag var såhär blek i ansiktet och mörk under ögonen som jag är nu.

Body Combat (BC) är ett förkoreograferat non-contact, högintensivt 60 minuters gruppträningsprogram inspirerat av kampsporter som karate, kickboxning, taekwondo, tai chi, kung fu och muay thai från Les Mills InternationalNya Zeeland.

Musiken i Body Combat är intensiv och ofta i form av techno, Happy Hardcore, trance och hårdrock.

I Combat-låtarna så jobbar man med slag- (Jabb, Cross, Hook, och Uppercut) och sparkkombinationer (frontkick, back kick, sidekick och roundhouse kick) medan Power Training-låtarna är uppbyggda av enbart slag. I muay thai så jobbar man med mycket knän och armbågar. Styrkedelen består främst av sit-ups, armhävningar och andra styrkeövningar med den egna kroppen som motstånd i olika kombinationer och mönster. Passet innehåller även katas och rörelsemönster med hög symbolik till olika kampsportsstilar inom både karate och taekwondo, och i nedvarvningen mer avslappnande rörelser i likhet med tai chi.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0